Leverantörer - Sindeq 2024

Till innehåll
LÅG- OCH HÖGTRYCKSPUMPAR SAMT UTRUSTNING FÖR INJEKTERING, GROUTING OCH JET-GROUTING
Tecniwell är en av de ledande tillverkarna och pumpar för injektering grouting och jet-grouting. Sortimentet sträcker sig alltifrån relativt små pumpar där man inte har så stora behov av tryck eller flöde till de riktigt stora pumparna där man både kan leverera högt tryck och högt flöde. Man tillverkar också alla typer av kringutrustningar som kan behövas för denna typ av arbeten och man kan också tillverka utrustning i specialmaterial för att de ska klara av även mer speciella uppdrag. En ytterligare fördel är att många av deras anställda har egna erfarenheter från olika typer av injekteringsuppdrag så de kan delta även i diskussionerna inför ett projekt och hjälpa kunderna att förbereda och designa projekten.
Klicka på bilden bredvid för några bilder.
Italswiss Engineeering srl har varit verksamma på marknaden för markstabilisering i mer än 25 år. De levererar blandnings- och injekteringsmaskiner samt utrustning såsom packers (hydrauliska, uppblåsbara och mekaniska) och tillbehör såsom PVC TAM-rör, självborrande ankare samt styrningar.
Italswiss lanserade den lilla och smidiga injekteringspumpen Marmotta på marknaden där den idag är en vanlig syn, såväl på små som stora arbetsplatser.
Deras långa erfarenhet gör det möjligt att hitta lösningar och utrustningar till de flesta applikationer med god balans mellan pris och kvalitet. Flexibilitet ger dem möjlighet att erbjuda specialutrustningar som designas och tillverkas efter kundernas önskemål.

Klicka på bilden bredvid för att se några bilder.

Under 2011 köpte Tecsoil Srl Noceto (PR) det historiska varumärket Clivio i Milano för att utveckla och fortsätta tillverkningen av det geotekniska produktsortimentet som redan finns representerat över hela världen. Samtidigt ändrades det nya företagsnamnet till Clivio Srl. Tecsoil/Clivio är kanske mest kända i Sverige för sitt MiniJet-system för jetgrouting.
Maskinen på bilden är en komplett enhet med mixer, agitator och en tvåkolvspump. Kolvarna i pumpen rör sig inte synkront utan styrs så att när en av kolvarna vänder så är den andra kolven redan igång för att undvika att flödet pulserar.

Soilmec är ett internationellt företag inom konstruktion, tillverkning och försäljning av utrustning för borrning- och grundläggningsindustrin. Företaget grundades 1969 av entreprenören Davide Trevisani som Pali Trevisani (idag känt som Trevi S.P.A.). Sedan starten har Soilmec utvecklat säker innovativ och banbrytande teknik och försett branschen med ett brett sortiment av utrustning. Utrustningar från Soilmec används varje dag på arbetsplatser över hela världen för broar, viadukter, motorvägar tunnlar, järnvägar och byggnader av alla slag. Maskiner från Soilmec är byggda för att klara förhållandena i svensk geologi.
Drillmec har anor tillbaka till mer än hundra år sedan.  Ballerini och Massarenti var två banbrytande företag inom tillverkning av borriggar som grundades i början av tjugotalet under förra seklet. Inom några decennier blev de viktiga spelare inom olje- och gassektorn. I början av nittiotalet grundades Drillmec genom att både varumärken och relaterade patent förvärvades.  Under det följande decenniet växte företaget och i början av 2000-talet blev förvärvet av Branham Inc ett avgörande steg för varumärket vilket påbörjade en utveckling som ledde till att Drillmec mindre än tjugo år är en av de stora aktörerna inom tillverkningen av maskiner för olje- och gasindustrin.
Drillmec har konstant förbättrat maskinerna med avseende på prestanda och smidighet och dagens maskiner är högt automatiserade och kräver ett minimum av personal. Man har också automatiserat upplockning och nedmatning av strängen, så tiden för så kallad kallad tripping är mycket kort.
BRUNNS-, ENTREPRENAD-, DJUP- OCH STYRD BORRNING
IMT International S.p.A. grundades 1974 av Mr Giulio Accorroni som redan 1958 byggde den första borriggen i Italien. Mr Accorroni kom också på idén om den första teleskopiska kelly borren med sitt speciella låssystem som än idag används av företag över hela världen. Sedan 1993 har IMT monterat över 1 200 riggar på CAT-chassin, alltifrån de minsta maskinerna, AF6, monterade på CAT 211B som når ett djup på 32 med en diameter på 1,2 m och upp till den största maskinen, AF460 monterad på CAT 385C som når ett djup på 110 m med en diameter på 4 m.
Cofamast tillverkar olika typer av utrustningar för småskalig styrd borrning. Aggregaten kopplas på en mindre grävare och sänks antingen ner i ett hål eller används lutande för att påbörja borrningen från ytan. Fördelen med denna typ av borrning är att man kan använda maskinen där utrymmet är begränsat och där det är svårt att få plats för en traditionell rigg. Trots det kompakta formatet så klarar maskinen av att dra med en kraft motsvarande 10 ton. En annan fördel är att fabriken kan bygga ett växelflak förberett för borrmaskin, grävare, verktyg etc. så att en medelstor lastbil kan transportera allt som behövs. Maskinerna kan levereras med antingen automatisk rörhantering eller också så sköter man detta manuellt.
 
Titta på fler bilder genom att klicka på bilden bredvid.

Jean Lutz S.A.  konstruerar och tillverkar mycket avancerad utrustning för tning, registrering, styrning, och övervakning av förloppet vid borrning och grundläggning. Utrustningen kan i realtid visa samtliga viktiga parametrar för att man ska uppnå optimalt resultat vid arbetet. Utrustningen kan ta fram protokoll på utfört arbete som kan tjäna som bevis för att arbetet utförts på rätt sätt. Det finns också möjligheter att fjärrövervaka processerna. Möjligheterna med system från Jean Lutz är oändliga så kontakta oss med era eventuella funderingar kring vad systemen kan åstadkomma.

ARBETA MED MER PRECISION OCH SKAPA DOKUMENTATION AV DINA ARBETEN
Ibland måste man kunna ange absolut exakt position och avancerade mät- och accelerometersystem blir allt viktigare. LITEF tillverkar enheter för tröghetsmätnings som kan användas i många tekniskt krävande applikationer. De kan till exempel användas till mobil kartläggning, för robotar, transport- eller hanteringssystem eller inom borr- och gruvsektorn. Den höga kvaliteten säkerställer högsta standard för industriella lösningar.

Numa är världens ledande leverantör av hammare och borrsystem. Företaget startades för 37 år sedan och har en stark tradition av produkter med hög kvalitet tillverkade i USA. Man tillverkar bergborrhammare och borrkronor för vertikal, horisontell och RD-borrning i diametrar mellan 3 1/2 till 50 1/2 tum (89 - 1283 mm). Man har dessutom utvecklat rördrivningssystemet Superjaws som möjliggör att man kan driva foderrör utan borrskor. Det finns mycket pengar att spara på att inte behöva lämna dyra borrskor i berget speciellt vid korta rördrivningar ner i solitt berg. Numa är ett märke som används när det är helt enkelt inte får gå fel som till exempel vid borrning för brofundament eller liknande där hålets position inte kan ändras eller vid riktigt djupa borrningar för geotermisk energi.
VI LEVERERAR HAMMARE OCH KRONOR SOM ANVÄNDS NÄR DE NÄST BÄSTA INTE RÄCKER TILL
Vattendrivna borrsystem från Hanjin D&B är en alternativ till andra vattendrivna DTH-hammare med fler möjligheter. I ett system från Hanjin D&B tillsätts luft i vattnet. Det gör det möjligt att upprätthålla spolhastigheten även från stora djup eftersom luften utvidgas när blandningen har passerat hammaren och de bubblor som bildas när trycket sjunker hjälper till att transportera upp kaxet till ytan.
System gör det också möjligt att borra inne i städer där det saknas andra möjligheter att borra i känsliga formationer. Systemet kan även använda utan luft, till exempel i mycket känsliga områden men i dessa fall begränsas det möjliga borrdjupet. En av de största fördelarna är möjligheten att återcirkulera vattnet i borrprocessen vilket är omöjligt med de flesta övriga system.
Sullair är en av världens största tillverkare av kompressorer med huvudkontor i Michigan city I USA. Man har en historia som sträcker sig tillbaka till mitten på sextiotalet och man har alltid levererat driftsäkra och pålitliga maskiner.
I Sverige är märket förmodligen mest kända för sina stora portabla kompressorer som främst används för brunnsborrning. Sullair tillverkar också portabla kompressorer av mindre format med lägre tryck och flöde samt stationära kompressorer som används överallt inom industrin. Man har också ett sortiment av oljefria kompressorer som används i applikationer där luften måste vara helt ren.
EN PÅLITLIG KOMPRESSOR ÄR VIKTIG PÅ EN BORRARBETSPLATS. SULLAIR HAR UNDER MÅNGA ÅR FÖRSETT BORRARE MED KVALITETSMASKINER
Under många år har EMDE tillverkat och distribuerat ett mycket stort urval av komponenter till borr- och anläggningsbranschen. Sortimentet omfattar artiklar för de flesta typerna av borrning samt för soilmixing och borrade pålar.  Modern teknik, många års erfarenhet och högkvalitativa material bidrar till att EMDE levererar högsta produktkvalitet.  Företaget har kapacitet att tillverka specialanpassad utrustning efter kundernas behov och detta oftast med mycket korta leveranstider och det välsorterade lagret garanterar kort leveranstid på standrarddelar. Hög kvalitet, personligt engagemang och förstklassig tillverkningskapacitet gör att EMDE kan leverera det lilla extra.
RÄTT TILLBEHÖR OCH VERKTYG KAN AVGÖRA OM ARBETET FLYTER PÅ SOM DET SKA ELLER INTE. FEL VAL KAN  GÖRA DET ENKLASTE OMÖJLIGT.
Tillämpningarna där en bra lyftkran kan vara till stor nytta är i det närmaste oändliga. Amco Veba har ett mycket stort sortiment av kranar och de vi framför allt har använt hittills i borrbranschen år skepps kranarna som bultas i chassit på maskinen och därför inte behöver någon motvikt. Tillsammans med en rotator från Rozzi hanterar kranarna till exempel foderrör på ett alldeles utmärkt sätt. Även hammare i större dimensioner är bekväma att lyfta med Amco Veba kranar eftersom utskjutet gör att man kan hämta hammaren från ett till exempel lastbilsflak och manövrera in den i rätt position utan att behöva lyfta för hand. Egentligen är det bara fantasin som ställer gränser för var och hur man kan ha nytta av en lyftkran.
VÄL ANPASSADE LYFTKRANAR UNDERLÄTTAR ARBTESDAGEN SAMTIDIGT SOM DE MINSKAR RISKEN FÖR PERSON- ELLER EGENDOMSSKADOR.
MENY
SINDEQ BORRTEKNIK AB
Besöksadress: Mallslingan 13 187 66 Täby
Postadress: Box 7382  187 15 Täby      

Telefon: +46 8 473 09 50
Tillbaka till innehåll