GTD Drilling - Sindeq Borrteknik AB 2023

Borrning och grundläggning
Till innehåll
RIGGAR FÖR DJUPARE BORRNING MED KAPACITET FÖR ATT NÅ GEOTERMISK ENERGI
Nya möjligheter till framtidens energi

Att borra djupt ställer stora krav på maskiner och utrustningar. I princip ska maskinerna utföra samma arbete som i vilken brunnsborrningsrigg som helst. Den stora skillnaden är att den ska kunna hantera borrsträngar som väger åtskilligt mer än vad de flesta är vana vid utan att för den skull tappa precisionen. Många riggar som används för djupborrning runt om i världen saknar mothåll eftersom de oftast används med rotationsborrningsverktyg.  Samtidigt borrar de inte heller så otroligt djupt med tanke på att de har närmare till den geotermiska energin än vad vi har på våra breddgrader.
Nu kan vi presentera sortiment av riggar med upp till 120 tons lyftkraft som är utvecklade och avsedda för brunnsborrare. Riggarna har dessutom ett mycket smidigt rörhanteringssystem som gör maskinerna både snabbare och säkrare att använda. När det behövs fler rör än det finns plats för i rörmagasinet vänder man helt enkelt på armen i rörhanteraren och plockar rören från ett externt magasin. På så sätt slipper man all farlig hantering när rörmagasinen ska bytas ut eller fyllas på.

För mer än 20 år sedan grundade familjen Bosch ett företag för geotermisk borrning och brunnsborrning i Storbritannien, De som blev snabbt en banbrytande entreprenör i branschen, kända för sin snabba och produktiva borrning av borrhål. På den tiden fanns det inga borriggar som var konstruerade för geotermisk borrning, och man upptäckte många brister i den tillgängliga utrustningen. I brist på specialutrustning började de samarbeta med en tillverkare för att utveckla en egen geotermisk rigg, som konstruerades efter deras egna krav. Riggen gav företaget en betydande konkurrensfördel under de följande 15 åren när de expanderade sin borrningsverksamhet. Vem är bättre på att veta vilka krav man ska ställa på en rigg för att uppnå bästa resultat än en brunnsborrare? GTD erbjuder ett brett sortiment av maskiner för djupborrning.


SIDAN ÄR UNDER KONSTRUKTION OCH ÄNNU FINNS INGEN INFORMATION RELATERAD TILL KNAPPARNA
MENY
Tillbaka till innehåll