Användningsområden - Sindeq 2024

Till innehåll
GROUTING OCH JET-GROUTING

FÖRBÄTTRING AV MARKENS EGENSKAPER
Grouting och jet-grouting används för att förbättra markens egenskaper. Enkelt sagt kan man beskriva grouting som att man pumpar in en cementblandning för att fylla håligheter i jorden medan jet-grouting innebär att man med högre tryck sprutar in cementblandningen i jorden genom munstycken på en vanligen roterande borrkrona.


Drillmec har anor tillbaka till mer än hundra år sedan.  Ballerini och Massarenti var två banbrytande företag inom tillverkning av borriggar som grundades i början av tjugotalet under förra seklet. Inom några decennier blev de viktiga spelare inom olje- och gassektorn. I början av nittiotalet grundades Drillmec genom att både varumärken och relaterade patent förvärvades.  Under det följande decenniet växte företaget och i början av 2000-talet blev förvärvet av Branham Inc ett avgörande steg för varumärket vilket påbörjade en utveckling som ledde till att Drillmec mindre än tjugo år är en av de stora aktörerna inom tillverkningen av maskiner för olje- och gasindustrin.
Drillmec har konstant förbättrat maskinerna med avseende på prestanda och smidighet och dagens maskiner är högt automatiserade och kräver ett minimum av personal. Man har också automatiserat upplockning och nedmatning av strängen, så tiden för så kallad kallad tripping är mycket kort.
IMT International S.p.A. grundades 1974 av Mr Giulio Accorroni som redan 1958 byggde den första borriggen i Italien. Mr Accorroni kom också på idén om den första teleskopiska kelly borren med sitt speciella låssystem som än idag används av företag över hela världen. Sedan 1993 har IMT monterat över 1 200 riggar på CAT-chassin, alltifrån de minsta maskinerna, AF6, monterade på CAT 211B som når ett djup på 32 med en diameter på 1,2 m och upp till den största maskinen, AF460 monterad på CAT 385C som når ett djup på 110 m med en diameter på 4 m.
Cofamast tillverkar olika typer av utrustningar för småskalig styrd borrning. Aggregaten kopplas på en mindre grävare och sänks antingen ner i ett hål eller används lutande för att påbörja borrningen från ytan. Fördelen med denna typ av borrning är att man kan använda maskinen där utrymmet är begränsat och där det är svårt att få plats för en traditionell rigg. Trots det kompakta formatet så klarar maskinen av att dra med en kraft motsvarande 10 ton. En annan fördel är att fabriken kan bygga ett växelflak förberett för borrmaskin, grävare, verktyg etc. så att en medelstor lastbil kan transportera allt som behövs. Maskinerna kan levereras med antingen automatisk rörhantering eller också så sköter man detta manuellt.
 
Titta på fler bilder genom att klicka på bilden bredvid.

Tecniwell är en av de ledande tillverkarna och pumpar för injektering grouting och jet-grouting. Sortimentet sträcker sig alltifrån relativt små pumpar där man inte har så stora behov av tryck eller flöde till de riktigt stora pumparna där man både kan leverera högt tryck och högt flöde. Man tillverkar också alla typer av kringutrustningar som kan behövas för denna typ av arbeten och man kan också tillverka utrustning i specialmaterial för att de ska klara av även mer speciella uppdrag. En ytterligare fördel är att många av deras anställda har egna erfarenheter från olika typer av injekteringsuppdrag så de kan delta även i diskussionerna inför ett projekt och hjälpa kunderna att förbereda och designa projekten.
Klicka på bilden bredvid för några bilder.
LÅG- OCH HÖGTRYCKSPUMPAR SAMT UTRUSTNING FÖR INJEKTERING, GROUTING OCH JET-GROUTING
Italswiss Engineeering srl har varit verksamma på marknaden för markstabilisering i mer än 25 år. De levererar blandnings- och injekteringsmaskiner samt utrustning såsom packers (hydrauliska, uppblåsbara och mekaniska) och tillbehör såsom PVC TAM-rör, självborrande ankare samt styrningar.
Italswiss lanserade den lilla och smidiga injekteringspumpen Marmotta på marknaden där den idag är en vanlig syn, såväl på små som stora arbetsplatser.
Deras långa erfarenhet gör det möjligt att hitta lösningar och utrustningar till de flesta applikationer med god balans mellan pris och kvalitet. Flexibilitet ger dem möjlighet att erbjuda specialutrustningar som designas och tillverkas efter kundernas önskemål.

Klicka på bilden bredvid för att se några bilder.

Under 2011 köpte Tecsoil Srl Noceto (PR) det historiska varumärket Clivio i Milano för att utveckla och fortsätta tillverkningen av det geotekniska produktsortimentet som redan finns representerat över hela världen. Samtidigt ändrades det nya företagsnamnet till Clivio Srl. Tecsoil/Clivio är kanske mest kända i Sverige för sitt MiniJet-system för jetgrouting.
Maskinen på bilden är en komplett enhet med mixer, agitator och en tvåkolvspump. Kolvarna i pumpen rör sig inte synkront utan styrs så att när en av kolvarna vänder så är den andra kolven redan igång för att undvika att flödet pulserar.

MENY
SINDEQ BORRTEKNIK AB
Besöksadress: Mallslingan 13 187 66 Täby
Postadress: Box 7382  187 15 Täby      

Telefon: +46 8 473 09 50
Tillbaka till innehåll